maandag 12 december 2011

Music: Birdy

Bron foto; Weheartit

Kennen jullie Birdy al? Vast wel. Birdy, of eigenlijk Jasmine van den Bogaerde brak door met haar cover van Skinny Love (officiëel van Bon Ivers) op Youtube, maar heeft inmiddels al veel meer liedjes gezongen en opgenomen. Inmiddels heeft ze ook al een album, die ook sinds vorige maand wordt verkocht in Nederland. En laat ik nu de gelukkige zijn die deze CD van Sinterklaas heb gekregen! Toen ik de liedjes aan het luisteren was, bedacht ik me dat het wel leuk zou zijn om een artikel te schrijven over Birdy. In dit artikel laat ik jullie dus kennismaken met Birdy (voor zover je haar nog niet kende)!

Bron fotp; Weheartit

De 15 jarige (!) Birdy is van Nederlands/Belgisch/Britse komaf. Birdy's moeder is concertpianist en haar oudoom, Dirk Bogarde, was een bekend acteur. Birdy leerde op zesjarige leeftijd piano spelen, en begon een jaar later met het schrijven van haar eigen muziek. Anno 2011 gaat Birdy naar school aan de Priestlands School in Lymington, een kleine school die zich specialiseert in optredens en beeldende kunst. In 2008 won Birdy op twaalfjarige leeftijd de Britse talentenjacht Open Mic UK. Ze won zowel de categorie "onder 18" als de hoofdprijs.

Bron tekst; Wikipedia

Bron foto; Weheartit

Hieronder vind je wat liedjes van Birdy die ik zelf erg leuk vind. Ik ben erg benieuwd wat jullie van haar muziek vinden!



Birdy - People Help The People



Birdy - The A Team

 


Birdy - Skinny Love



Birdy - Shelter

Wat vinden jullie van Birdy en haar prachtige stem? En kende je haar al?

Liefs, Myrthe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Natuuurlijk hebben wij ook wat regels die je moet na checken voordat je de reactie publiceerd;

- Spammen is verboden, tenzij het een speciaal 'spam' artikel is.
- Reactie's met kritiek kunnen altijd, als wij er maar van kunnen leren.
- Daar in tegen zijn groffe reactie's of reactie's die gewoon niet kunnen/nodig zijn ook verboden.

Heel erg bedankt voor je reactie, wij kijken zeker ook even op jouw blog. :)